Tallitiedote – vuodenvaihde ja kevätkausi

Vuodenvaihde

Syyskauden tunnit jatkuvat perjantaihin 23.12. asti melko normaalisti. Kaikki syyskauden kausikorttiin kuuluvat tunnit tulee ratsastaa 23.12. mennessä pois. Muista ennakoida koulujen ja päiväkotien joulujuhlat yms.

Joulun ja uuden vuoden välillä pidetään erilaisia teemakursseja, ponipäivä, nuorten uuden vuoden leiri yms. Leireillä ja kursseilla opit paljon muuta hevostaitoa, mikä hyödyttää myös ratsastuksessa. Erilainen puuha ja touhu tallilla ponien ja hevosten kanssa auttaa Sinua ymmärtämään hevosia ja niiden käyttäytymistä. Näistä tietoa tallin ilmoitustaululla, piakkoin myös tallin nettisivuilla, tallin facebook sivuilla nämä ovat jo olleetkin. Mahdollisesti joku irtotuntikin pidetään ennen vuoden vaihdetta.

Kevätkauden tuntivaraukset

Kevätkausi alkaa maanantaina 2.1. jatkuen aina lauantaihin 10.6. kestäen siis 23 viikkoa eli 3 tuntia pidempään kuin syyskausi.

KEVÄTKAUDEN VARAUKSET: Tuntikalenterin pohja on melko pitkälle sama kuin syyskaudella. Jonkun ryhmän nimitystä muutetaan ryhmän kehittyessä eteenpäin. Vain tiistain aamutunnin jätämme vähäisen kävijämäärän vuoksi tässä kohtaa pois. Asiaa tarkastellaan toki ilmoittautumisen käynnistyessä koko ajan ja mietitään mahdollisia ryhmien yhdistystarpeita. Talli pidättää oikeuden muutoksiin.

—> Kevään 2023 tuntikalenteri

  • KAUSIKORTTIIN SITOUTUVAT voivat käydä ostamassa Ratsukon verkkokaupasta varausmaksun kevätkauteen 100 euroa ja sen jälkeen pääset tekemään varaukset VANHAAN ryhmääsi koko kaudelle. Kausikorttilaisella on aina etuoikeus ryhmään.
  • Ryhmän jäädessä vajaaksi, mukaan otetaan myös 10-korttilaisia.
  • Jos haluaisit vaihtaa ryhmää, ole ensin yhteydessä Kirsiin puh. 050 5576209
  • KAUSIKORTTIIN SITOUTUVAT  tekevät varaukset 20.12.2022 mennessä, sen jälkeen voi myös 10 kortilla ratsastava käydä tekemässä varauksia. Joko jos Sinulla on 10 kortti kesken tai aiot uuden hankkia.
  • Ne, jatkokurssilla olevat lapset ja aikuiset, jotka muuttavat 10-kortin kausikorttiin, käy maksamassa varausmaksu myöskin (100 euroa) ja pääset tekemään varauksia.
  • 21.12. varauksia kevätkauteen saa tehdä kaikki 10-korttilaiset ja mahdolliset irtotunneilla ratsastavat.

Kaikkien säännöllisesti ratsastavien (ei koske talutustunneilla kävijöitä) tulee kuulua jonkun ratsastusseuran jäseneksi. Tässä tallilla toimii Sairilan ratsastajat ry, joten järkevintä on toki kuulua siihen.  www.sairilanratsastajat.net

Hinnat ja maksaminen

Hinnastot nähtävillä tallin ilmoitustaululla ja nettisivuillamme täällä: kevätkauden hinnasto.
  • Kausikortit voit maksaa tällä kertaa yhteensä viidessä erässä eli varausmaksu 100 euroa ja loppu jaettuna neljään osaan (maksut tammi-, helmi- maalis- ja huhtikuussa) Näistä tulee vanhaan malliin Ratsukkoon ostettavat tuotteet.
  • 10-kortitkin voi jatkossa maksaa kahdessa peräkkäisen kuukauden erässä.
  • Tallin seinälle tulee lista, mihin voit ilmoittaa liikuntasetelit yms. edut. Niillä maksaville laitan laskun samoin, jos joku muu taho maksaa osan tai kokonaan laskun, ilmoita minulle, niin teen laskun.

Maailmantilanne vaikuttaa rajusti myös tallien kuluihin hurjan paljon. Toki toivomme, että Teillä olisi varaa ratsastaa mahdollisimman paljon, jotta mekin pystymme pitämää mahdollisimman laajan tarjonnan niin opettajien kuin hevoskalustonkin suhteen.

Pakkasilla ratsastaminen

Samalla talvi tekee tuloaan, kannattaa alkaa jo etsiä toppahousuja, -kenkiä ja rukkasia valmiiksi. Mehän emme peru ratsastustunteja pakkasen vuoksi. Eli kovemmilla pakkasilla voidaan ratsastaa vähempi aika, osa tai koko tunti voi olla maastakäsittelyharjoituksia, voidaan olla tallissa harjoittelemassa tallitaitoja. Kaikki tämä on tärkeä osa hevosharrastusta. Toki sitten jos samalle päivälle sattuu monta pakkaspäivää, harkitaan jo jonkun tunnin siirtämistä tulevaisuuteen. Olethan laittanut Ratsukosta ilmoitusasetukset päälle?

Hyvää vuoden vaihteen aikaa kaikille!