Pähkinä

Lempinimi: Pähkinä
Rotu: hollantilainen risteytysponi
Sukupuoli: tamma
Syntymävuosi: 1994
Säkäkorkeus: n.140 cm
Koulu: He A+

Pähkinä on mukava ja yhteistyönhaluinen poniprinsessa hoitaa ja ratsastaa. Se on taitava koulussa, mutta esteet saattavat joskus hiukan pelottaa. Osallistuu pääasiassa koulu- ja maastotunneille. Kisoissakin Pähkinä on pärjännyt hienosti.

Pähkinä FB:ssä

Pähkinä poni saa kunnian olla ensimmäinen isoista poneista.
Tämä poni on jotain sellaista, minkä yksi ratsastuskoulu saa kokea kerran elinaikanaan!
Poni käytiin Laineen Sepon tallista hakemassa kouluttamattomana ja paperittomana 6- vuotiaana yhdessä Rusina-ponin kanssa noin vuonna 2000.

Ponin kouluttaminen tai lähinnä selkään pääseminen oli mielenkiintoista….Yksi pyöritti ponia ympyrää, yksi syötti leipää ja yksi punttasi vauhdissa Annen (Anttonen) selkään. Ei puhettakaan, että.poni olisi saatu pysähtymään. Mutta hyvä siitä tuli! Poni on tuonut monelle ratsastajalle ruusukkeita monista koulukisoista vuosien saatossa. Esteet ovat aina herkkää neitiä jännittäneet; ja ollaan tyydytty pikku ristikoihin.

Pähkinällä on arvioitu ikä 24 vuotta, mutta ikä ei tätä kultakimpaletta paina! Viimeinen luokkavoitto I-tason kilpailuista 18.3.2018 Eveliina Anttilan ratsuna. Pähkinä on ollut tosi terve nämä kaikki vuodet. Ainoa vaiva oli pari vuotta sitten hampaat, joista löytyi reikiä.
Jotain tämän ponin merkityksestä itselle kertonee se, että sen hampaita hoidettiin Porvoossa silloin 2000 eurolla