Ratsastuksenopettajat ja muu henkilökunta
Tavoitteemme on järjestää tehokkaat, monipuoliset ja vaihtelevat tunnit. Tuntisuunnittelussa pyrimme ottamaan huomioon myös oppilaiden toiveet. Opettajia on tällä hetkellä tallilla useampia. Jokainen heistä on oma persoonansa, jolla on oma tyylinsä opettaa. Tämä kannattaa ottaa rikkautena.
Jonna Nurmi

”11-vuotiaasta lähtien hevoset ovat olleet iso osa elämääni harrastuksena ja työnä. Hevostenhoitajaksi valmistuin Harjulta 1994. Täällä Relanderin ponitallilla aloitin työt 1999 ratsastuksenohjaajaksi valmistuin Ypäjältä 2000 ja ratsastuksenopettajaksi 2002. Olen Centered Riding I-tason ohjaaja. Elämä kuljetti vuonna 2005 pois Mikkelistä ja sen jälkeen olen toiminut opettaja Imatralla ja Leppävirralla sekä kierrellyt tunteja pitämässä useissa eri paikoissa. Nyt mutkien kautta takaisin täällä, ”kotona”. Suuri osa elämässäni on myös liikunnalla, jota olen tehnyt työkseni ryhmäliikunta- ja kuntosaliohjaajana. Näitä tietoja, taitoja pyrin hyödyntämään myös opettajan työssäni. Oman ensimmäisen hevoseni sain 17-vuotiaana ja sen jälkeen olen saanut työskennellä, kouluttaa ja kilpailla useilla erilaisilla ja ikäisillä hevosilla. Tällä hetkellä käytössäni on hannovertamma ”Kerttu”, jonka jaan jo täysi-ikäisen tyttäreni kanssa. Kilpaillut olen kouluratsastuksessa HeA luokkia ja esteillä 110cm luokkia. Perusratsastus, ratsastajan istunta, apujen keveys ja hyvät hevostaidot ovat minulle tärkeitä ja ne korostuvat myös opetuksessani.”
Jonna Länsi-Savon artikkelissa 18.11.2018: Ratsastuksenopettajan työ on Jonna Sirenille elämäntapa
Jussi Ahtiainen

”Olen harrastanut ratsastusta pienestä pitäen, sillä vanhemmillani on Lappeenrannassa oma talli. Olen kilpaillut etupäässä kouluratsastuksessa. Koulua olen kilpaillut juniorivuosinani kansallisella helppo A ja vaativa B tasolla. Viime vuodet olen kilpaillut vain aluetasolla. Esteratsastuksessa suurin saavutukseni lienee ratsastuksenohjaajakokeen hyväksytty suorittaminen (110 cm). Esteitä olen kilpaillut aluetasolla parhaimmillaan 100 cm luokissa.
Valmistuin yhteisöpedagogiksi (AMK) Mikkelin ammattikorkeakoulusta jouluna 2009 ja ratsastuksenohjaajaksi Harjun Oppimiskeskuksesta vuonna 2006. Olen lisäksi Centered Riding II-tason ohjaaja ja Horsebic -ohjaaja. Haluaisin opettaa tehokasta mutta kevyttä ratsastusta. Oma erityinen kiinnostuksenkohteeni on ratsastajan istunta, mistä pyrin jatkuvasti etsimään lisää tietoa, erityisesti ratsastajan anatomiasta ja fysiologiasta. Jatkokouluttaudun tällä hetkellä hevoshierojaksi Ypäjällä.”
Virve Haajanen

Aloitin ratsastuksen Relanderin Ponitallilla kuusivuotiaana. Silloin talutusratsastus tarkoitti sitä, että isä talutti pitkin metsiä ja peltoa kunnes kyllästyi ja päästi irti. Ehkä juuri näistä taustoista johtuen, ratsastuksenopettajan ammatti oli jo peruskouluikäisenä mielessä. Kuitenkin kävin lukion ja pyörähdin yliopisto-opiskelijanakin toteamassa ettei ole minun juttu. Hevosalaa olen opiskellut oppisopimuksella kaikki tutkinnot: hevostenhoitajaksi 1998, ratsastuksenohjaajaksi 1999 ja ratsastuksenopettajaksi 2007. Ensimmäiset kaksi tutkintoa Ypäjän hevosopistolla ja viimeisin Harjun oppimiskeskuksella. Olen vuosien varrella kilpaillut kouluratsastuksessa helppo A tasolle asti ja esteillä korkeimmillaan 120 cm tasolla. Omia hevosia minulla on tällä hetkellä kaksi, arabiori Briuselis ja sen jälkeläinen tamma Lovely Lydia (Kapun ”iso sisko”).
Jonna Hämäläinen

Aloitin ratsastuksen vuonna 1991 ja siitä saakka on elämäni pyörinyt hevosten ympärillä. Valmistuin hevostenhoitajaksi Harjusta v.2005. Parhaillaan opiskelen Eläintenkouluttajan ammattitutkintoa ja suoritan samalla näyttöinä ratsastuksenohjaajakoulutusta.
Oma erityisosaamiseni on hevosten koulutus sekä maastatyöskentely, jota käyn ratsastuksen lisäksi treenaamassa Espanjassa Juan Romeron silmien alla useamman kerran vuodessa. Ratsastuksessa oma lajini on Working Equitation. WE:n pariin minut tutustutti lajin maailmanmestari Miguel da Fonseca, jonka Suomen valmennuksia käyn edelleen seuraamassa ja näin oppimassa lisää lajista. Haluan opettaa kevein avuin tapahtuvan ratsastuksen lisäksi ratsastajia ymmärtämään ja käsittelemään hevosia kokonaisvaltaisesti eri tilanteissa, jotta työskentely olisi molemmille mukavaa ja turvallista
Mira Marttila
Täällä kirjoittelee Mira ja minut löydät tallin puolelta. Huolehdin siis hevosten hoitamisesta ja tallin siisteydestä. Hevosten kanssa on tullut pyörittyä melkein koko ikäni. Lapsena tuli vietettyä kesät maalla mummolassa eläinten kanssa. Ratsastuksen aloitin 10-vuotiaana.
Eläimet ja erityisesti hevoset ovat olleet aina lähellä sydäntäni. Kotoa löytyy kaksi koiraa joiden kanssa tykkään myös touhuta. Ylioppilaaksi tuli kirjoitettua vuonna 2012 ja hevostenhoitajaksi lähdin opiskelemaan syksyllä 2015. Vuoden 2016 alussa suoritin työharjoitteluni Relanderin Ponitallilla. Valmistuin hevostenhoitajaksi keväällä 2017 Koulutuskeskus Salpauksesta. Melkein heti valmistumisen jälkeen päädyin Relanderin Ponitallille töihin.
Minulle tärkeää on hyvinvoivat hevoset ja siisti talliympäristö, jota pyrin työpanoksellani toteuttamaan. Minulta saa aina kysyä jos joku asia askarruttaa tai tarvitset apua.
Nähdään tallilla!
Kirsi Relander

Tallin yrittäjä Kirsi Relander on pitkän linjan hevosihminen. Kirsin lapsuuden kodissa oli aina työhevosia, ensimmäiset ponit tulivat taloon Kirsin ollessa 8-vuotias. Ratsastusleirien pidon Kirsi aloitti jo 13-vuotiaana ja kaikkiaa hänelle on kertynyt jo 35 vuoden kokemus ratsastuksen opettamisesta.
Koulutuksensa Kirsi on saanut Suomen johtavassa alan oppilaitoksessa Ypäjällä, jossa hän on käynyt sekä hevostenhoitaja- että ratsastuksenopettajalinjat. Myöhemmin hän on käynyt vielä Orimattilassa maatilaemäntälinjan, joka antaa loistavan pohjan leiriläisten ruokahuollosta vastaamiseen. Ratsastuskouluyrittäjänä Kirsi on toiminut jo 23 vuotta. Yrittäjänä Kirsin vastuulla on tallin puitteista ja toiminnasta vastaaminen. Pitkä kokemus ja ammattitaito näkyy päivittäin hyvin organisoituna ja turvallisena ratsastuskoulutoimintana.
Hoitajat
Lisaksi tallilla toimii aktiivinen ja iloinen hoitajaporukka, joka mm. auttaa ratsastajia hevosten laittamisessa tunnille ja tunnin jälkeen.