Tallialue

Ilmakuva Relanderin Ponitallista

Nykyisin Relanderin ponitalli toimii vuonna 1998 valmistuneessa ratsastuskeskuksessa. Rakennusten kokonaispinta-ala on noin 2200 m², mistä maneesin osuus on n. 1300 m² ja tallin 600 m².

Tallit

Isossa tallissa majoittuvat tuntihevoset ja -ponit sekä tallilla majailevat yksityishevoset. Tallin lämpöisessä päädyssä ovat tilat varusteille, kuivaushuone, pesupaikka, toimisto ja hoitajien huone. Pikkutallissa puolestaan on karsinat varsoille, siitostammoille sekä muutamille tuntikäytössä oleville pikkuponeille.

Ratsastustilat

Aidattu kenttä on kooltaan 48 x 48 m. Talvella ratsastetaan pääsääntöisesti maneesissa, joka on kooltaan 22 x 44 m. Maneesiin mahtuu lyhyt koulurata ja maneesin nurkassa on tuomarikoppi. Maneesin yhteydessä on lämmitetty kahvio, josta on hyvä seurata maneesissa pidettäviä tunteja sekä wc-tilat. Tallin maastoissa kulkee myös pieni maastoesterata.

Majoitustilat

Leiriläisten majoitustilat sijaitsevat maneesin päädyssä. Siisteissä 3-4 hengen leirikämpissä on sähkölämmitys ja niiden yhteydessä sijaitsee myös WC ja suihku sekä leiriläisten käytössä oleva TV. Yhteistiloissa on jääkaappi ja alakerrassa kahvion yhteydessä mahdollisuus ruuanlaittoon. Grillikatoksessa paistellaan kesäleireillä letut ja makkarat. Grillikatos sijaitsee tallin kupeessa.

Päätyhuone
Keskushuone/oleskelutila

Maastoesterata

Tallin maastoissa kulkee oma pieni maastoesterata, jota kehitetään kaiken aikaa. Radalla käydään hyppäämässä edistyneempien ratsastajien kanssa.