Kesä 2018 – Leirit ja kurssit

Tallillamme on järjestetty jo yli 30 vuoden ajan tehokkaita ja laadukkaita ratsastusleirejä lähinnä kesäisin. Lisäksi kesäisin ja muiden lomien aikana pidämme erilaisia kursseja ja päiväleirejä. Saimaan monipuoliset maisemat luovat upeat puitteet kokemukselle ja yli 20 erirotuista ja -kokoista ponia ja hevosta takaavat sen, että jokaiselle ratsastajalle löytyy sopivan kokoinen ja tasoinen ratsu. Leireillämme todellakin opit sekä ratsastus- että teoriatunneilla, mutta silti leireily ei ole totista puurtamista, vaan rentoon ohjelmaan kuuluu myös uintia läheisellä uimarannalla, vapaaehtoinen leirikaste, grilli-ilta grillikatoksessa, ponileikkejä ja saunomista rantasaunalla.

Yöleirimme ovat 4-6 vrk:n mittaisia ja ne sisältävät mm.

 • majoituksen siisteissä leirikämpissämme
 • kaksi maukasta ja monipuolista ateriaa päivässä sekä aamu- ja iltapalat
 • kaksi tuntia ratsastusta päivittäin (koulua, esteitä ja maastoa) leiriläisten tason ja toiveiden mukaan
 • hevosmiestaitojen harjoittelemista teoriassa ja käytännössä
 • ikioman leirihoitsun
 • kärryillä ajoa, ponileikkejä, tuntien videointia
 • loppukilpailut
 • tapaturmavakuutuksen
 • mahdollisuuden suorittaa SRL:n ratsastus- ja hoitomerkkejä

Lisäksi ratsastustunneilla mahdollisuus päästä kokeilemaan myös working equitationia (työratsastusta). Yöratsastus kuuluu leirien 1, 2 ja 4 ohjelmaan!

Pääset vaikuttamaan leirien ohjelmaan palauttamalla leirikyselyn kesäleirien tapauksessa viimeistään huhtikuun aikana!

Kaikille leireille voit osallistua myös omalla hevosella; hinta sama sis. karsinapaikan ja perusrehut. Jos haluat ratsastaa osan tunneista tallin hevosella, niistä tunneista veloitamme 20 euroa/kpl. Halutessasi voit osallistua myös kurssimuotoisesti, jolloin majoitus ja aamupala jäävät pois. Hinnasta vähennetään 30 euroa.

Leirille saapuminen 

4-6 vuorokauden leireille voit saapua edellisenä iltana klo 18-20 välillä. Tuolla välillä haemme myös junalta tai linja-autolta Mikkelistä.

Kaikki leirit päättyvät viimeisenä päivänä noin klo 16.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

Lisätietoja kursseista ja leireistä saat parhaiten Kirsi Relanderilta, p. 050-557 6209.

Ilmottautumiset tehdään sähköpostitse osoitteeseen kirsi.relander [at] relanderinponitalli.fi HUOMIO! Alaikäisen ilmoittautumisen tekee vanhemmat vanhemman sähköpostista!

Kerro ilmoittautumissähköpostissa:

 • leiri, jolle osallistutaan
 • osallistujan nimi, paino, pituus ja ikä
 • osoite
 • puhelinnumero
 • sähköpostiosoite, johon lähetetään leirikirje ja lasku
 • alle 18-vuotiailta huoltaja + huoltajan yhteystiedot, jos eri kuin yllä
 • ratsastuskokemus

Saat vahvistuksen ilmoittautumisen onnistumisesta paluuviestinä sähköpostiisi. Jos vahvistusta ei ala kuulua viikon sisällä ilmottautumisesta, varmista viestin perillemeno esim. uudella sähköpostilla tai puhelimitse. Laskut tulevat sähköpostiin marraskuusta alkaen. Varausmaksu on suluissa oleva summa. Se vähennetään kokonaishinnasta. Varausmaksua emme palauta peruutuksen sattuessa.
Loppumaksu tulee maksuu kaksi viikkoa ennen leirin alkua. Sen palautamme vain sairastapauksessa lääkärintodistusta vastaan. Ilmoitathan meille välittömästi, jos et pääsekään leirille mukaan.

Ilmoittautumisen jälkeen voit halutessasi käydä täyttämässä tallis sivuilla julkaistava leirikyselyn. Leirikyselyllä on mahdollista esittää toivomuksia leirin sisältöihin. 

Leirikirjeet julkaistaan tänäkin vuonna kotisivuillamme kevään aikana. Eli emme lähetä enää erillistä leirikirjettä sähköpostiin vaan tarvittavat tiedot löytyvät kevään aikana kotisivuiltamme.

TERVETULOA NAUTTIMAAN KESÄSTÄ JA OPPIMAAN!

Kirsi Relander
Relanderin ponitalli


Relanderin Ponitalli pidättää oikeuden kaikkiin muutoksiin kuten esim. leirin teeman vaihtamiseen mikäli ilmottautuneita ei tule riittävästi.

Kesän 2018 leirit ja kurssit

PÄIVÄLEIRIT JA KURSSIT

1. Päiväleiri 1 -- 11.-15.6. (5 pv) -- TÄYNNÄ!
Viisi päivää ratsastusta ja heppatouhuja vähintään 11⁄2 vuotta ratsastaneista noin 5 vuotta ratsastaneisiin. Ratsastustunneille tehdään kaksi tasoryhmää. Päivittäin klo 9-17. Sisältää yhteensä 8 tuntia ratsastusta (leikkejä, maastoa, puomi-estetunteja, kouluratsastusta jne), lisäksi oma hoitoponi, teoriaa, hevostataitoja, kärryillä ajoa, päivittäin herkullinen lounas jälkiruokineen ja uusia kavereita. Lopussa pidetään leirikisa, rennolla asteeella, joissa kenenkään ei tarvitse jännittää. Mahdollisuus suorittaa hoito- ja ratsastusmerkkejä. Kaikki saavat oikean ruusukkeen muistoksi kilpailusta! 
Hinta 320 € (varaus 80 €)

2. Päiväleiri 2. -- 18.-21.6. (4 pv)
Neljä päivää ratsastusta ja heppatouhuja vähintään alkeet osaaville - noin 2 vuotta ratsastaneille. Ratsastustunneille kaksi tasoryhmää. Päivittäin klo 9-14 ja ratsastusta 1 tunti päivässä, joten nuoremmatkin jaksavat. Lisäksi ponien ja varusteiden hoitoa, kärryillä ajoa, teoriaa jne. Antoisa leiri, jossa opit paljon ponien käyttäytymisestä ja elämästä. Tänne omat eväät mukaan!
Hinta 230 € (varaus 80 €)

3. Istunta- ja kehohallintakurssi 19.-21.6.
Jo perinteinen ”Jussin” (Ahtiainen) pitämä suosittu kurssi, jossa opit hallitsemaan kehoasi paremmin ja sitä kautta vaikuttamaan ratsuusi paremmin. Jussi on
kokenut ratsastuksenohjaaja ja centerd ridin II-tason ohjaaja.
A. Nuorten ryhmä, ratsastus klo 16-17.15 (75 min) -- 1 paikka
B. Aikuisten ryhmä, ratsastus klo 19.30-20.45 (75 min) -- TÄYNNÄ
Ryhmien välissä yhteinen teoria/kehonhallintaharjoituksia noin klo 17.45-18.45
Hinta 180 € (varaus 60 €)

4. Poneihin ja ratsastukseen tutustumiskurssi 31.7.-2.8.
Päivittäin klo 10-14. Sopii Sinulle, joka haluat kokeilla ratsastusharrastusta ja haluat oppia tietämään poneista ja niiden käyttäytymisestä ja elämästä. Sopii Sinulle, joka olet vasta aloittelemassa harrastusta. Joka päivä ratsastusta, lisäksi ponien ja varusteiden hoitoa, kärryillä ajoa, ja
keppareita.
Hinta 130 € (varaus 50 €)

YÖLEIRIT

1. Oma poni/hevonen-leiri 25.-29.6. (5 vrk)
Leirin ajaksi jaetaan kaikille halukkaille ”oma poni/hevonen”, jonka kanssa puuhaillaan paljon leirin aikana niin ratsatustunneilla kuin tuntien ulkopuollella. Teoriassakin käydään läpi oman ponin omistamiseen/vuokraamiseen liittyviä asioita. Toki ratsastustunneille voidaan toiveiden mukaan myös vaihdella ratsuja. Monipuolisia ratsastustunteja koulu-, este-, working-, maasto- ja leikkitunteja. Viimeisenä päivänä oikeat kilpailut. Vähintään 2 vuotta ratsastaneille (tasoryhmiä).
Opettajana kokenut ratsastuksenopettaja Jonna Siren
Hinta 450 € (varaus 120 €)

2. Rataeste/maastoesteleiri 2.-6.7. (5 vrk)
Esteratsastuksen perusteet ja melko hyvän perusratsastuskokemuksen omaaville (vähintään 3 vuotta ratsastaneille) Paljon puomi- ja esteharjoituksia kouluratsastusta unohtamatta. Teoria painottuu esteratsastukseen.
Opettajana Jonna Siren
Hinta 450 € (varaus 120 €)

3. Aikuinen-lapsileiri 25.-28.7. (4 vrk)
Mukava loppuviikko yhdessä ratsastaen ja touhuillen hevosten kanssa unohtamatta rantasaunaa ja iltaa grillikatoksella. Leirillä mukana eritasoisia lapsia ja aikuisia; pyritään rakentamaan ohjelma niin, että kaikki pääsevät oppimaan omalla tasollaan. 
Opettajana ratsastuksenopettaja Virve Haajanen
Hinta aikuinen 380 €, lapsi 340 € (varaus 100 €/hlö) 

Kesän 2018 lisäohjelma

Aikuisten iltakurssi 30.7.-2.8. (4 iltaa)
Tarkoitettu vähintään 2 vuotta ratsastaneille-enemmän ratsastaneille. Tulossa kaksi tasoryhmää. Ratsastusryhmät klo 17-18 ja 18-19; koulupainotteista, mahdollisesti myös puomeja/esteitä, jos toivotaan niin! Ensin ilmoittautuneet saavat esittää toiveita aikataulusta, ohjelmasta ja muokkaaillaan sen mukaan.
Ratsastusten lisäksi tarkoitus pitää illan päätteeksi tai aluksi teoriaa/käytännön harjoituksia toivotuista aiheista: ratsastuksenteoriaa, maastakäsittelyä, juoksutusta, kärryillä ajoa jne. Hinta 200 € (varausmaksu 60 €). Opena ratsastuksenopettaja Jonna Siren

AIKUISTEN ALKEIS-/KERTAUSKURSSI 3.-5.7. klo 17.30-n. Klo 21
Sopii aloittelijoille tai Sinulle, joka haluat pitkän tauon jälkeen kerrata perusteita. Joka ilta ratsastustunti, lisäksi hevosten hoitamista, satulointia, suitsintaa, hevosten maastakäsittelyä, jne. Parina edellisenä kesänä ollut suosittu kurssi! Hinta 180 euroa (varaus 60 €) Opena ratsastuksenopettaja Virve Haajanen

KISATREENI RATSASTUSKOULUOPPILAIDEN KISOIHIN LÄHTIJÖILLE 26.6.-28.6. (iltapäivällä)
Joka päivä vähän pidempi ratsastustunti (noin 70 min) ja yhtenä päivänä teoriaa. 120 euroa. Jonna Siren opettaa.

WORKING EQUITATIOIN – JA OHJASAJOVIIKONLOPPU 7.-8.7. Jonna Hämäläisen vetämänä! 
Working Equitation (WE) on ratsastuksen laji, jonka tehtävät on kehitetty työratsastuksen todellisutta vastaaviksi. Tehtävärata sisältää erilaisia portteja, tuikkoja kulmia, puomeja, perutuksia, sillan ylitys jne. Samanlaisia haasteita voit kohdata maa- ja karjatilojen töissä. WE soveltuu kaikentasoisille ratsukoille. Monipuolista vaihtelua ja haastetta ratsastukseen! 
Tarkoitus tehdä kaksi ryhmää. Toinen ryhmä jo workigia harrastaneille ja toinen kokemattomille. Kurssi on suunnattu aikuisille ja nuorille (noin 12 vuotiaasta alkaen)
Ohjaajana Jonna Hämäläinen. Jonna on valmistunut hevostenhoitajaksi vuonna 2005. Hän opiskelee parhaillaan eläintenkouluttajan ammattitutkintoa ja suorittaa ratsastuksenohjaajan tutkintoa. Jonnan eritysosaamista onin hevosten koulutus ja maastatyöskentely, jota Jonna käy treenaamassa Espanjassa Juan Romeron silmien alla. WE:n oppi-isänä Jonnalla on lajin hallitsevan maailmanmestari Miguel da Fonseca, jonka Suomen valmennuksia Jonna käy seuraamassa.
Hinta 120 euroa (varaus 50 €).