Leirit

Tallillamme on järjestetty jo yli 30 vuoden ajan tehokkaita ja laadukkaita ratsastusleirejä lähinnä kesäisin. Lisäksi kesäisin ja muiden lomien aikana pidämme erilaisia kursseja ja päiväleirejä. Saimaan monipuoliset maisemat luovat upeat puitteet kokemukselle ja yli 20 erirotuista ja -kokoista ponia ja hevosta takaavat sen, että jokaiselle ratsastajalle löytyy sopivan kokoinen ja tasoinen ratsu. Leireillämme todellakin opit sekä ratsastus- että teoriatunneilla, mutta silti leireily ei ole totista puurtamista, vaan rentoon ohjelmaan kuuluu myös uintia läheisellä uimarannalla, vapaaehtoinen leirikaste, grilli-ilta grillikatoksessa, ponileikkejä ja saunomista rantasaunalla.

Leirimme ovat 4-5 vrk:n mittaisia ja ne sisältävät mm.

 • kaksi maukasta ja monipuolista ateriaa päivässä sekä aamu- ja iltapalat
 • kaksi tuntia ratsastusta päivittäin (koulua, esteitä ja maastoa) leiriläisten tason ja toiveiden mukaan
 • hevosmiestaitojen harjoittelemista teoriassa ja käytännössä
 • ikioman leirihoitsun
 • kärryillä ajoa, ponileikkejä, tuntien videointia
 • loppukilpailut
 • tapaturmavakuutuksen
 • mahdollisuuden suorittaa SRL:n ratsastus- ja hoitomerkkejä

Yöleireillä lisäksi iltaohjelmaa kuten leirikaste, saunailta rantasaunalla ja grillikatosilta sekä toivottu YÖRATSASTUS!

Pääset vaikuttamaan leirien ohjelmaan palauttamalla leirikyselyn kesäleirien tapauksessa viimeistään huhtikuun aikana!

Kaikille leireille voit osallistua myös omalla hevosella; hinta sama sis. karsinapaikan ja perusrehut. Jos haluat ratsastaa osan tunneista tallin hevosella, niistä tunneista veloitamme 20 euroa/kpl. Halutessasi voit osallistua myös kurssimuotoisesti, jolloin majoitus ja aamupala jäävät pois. Hinnasta vähennetään 30 euroa.

Leirille saapuminen 

5 vuorokauden leireille (leirit 1, 2 ja 4) voit saapua edellisenä iltana klo 18-20 välillä. Tuolla välillä haemme myös junalta tai linja-autolta Mikkelistä.

Aikuinen-lapsi leiri alkaa torstaina klo 10, saapua voit klo 9 alkaen.

Kaikki leirit päättyvät viimeisenä päivänä noin klo 16.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 

Lisätietoja kursseista ja leireistä saat parhaiten Kirsi Relanderilta, p. 050-557 6209.

Ilmottautumiset tehdään sähköpostitse osoitteeseen kirsi.relander [at] relanderinponitalli.fi HUOMIO! Alaikäisen ilmoittautumisen tekee vanhemmat vanhemman sähköpostista!

Kerro ilmoittautumissähköpostissa:

 • leiri, jolle osallistutaan
 • osallistujan nimi, paino ja pituus
 • osoite
 • puhelinnumero
 • sähköpostiosoite, johon lähetetään leirikirje ja lasku
 • alle 18-vuotiailta huoltaja + huoltajan yhteystiedot, jos eri kuin yllä
 • ratsastuskokemus

Saat vahvistuksen ilmoittautumisen onnistumisesta paluuviestinä sähköpostiisi. Jos vahvistusta ei ala kuulua viikon sisällä ilmottautumisesta, varmista viestin perillemeno esim. uudella sähköpostilla tai puhelimitse. Ilmoittautumisvahvistuksen saatuasi maksa etumaksu (sulkeissa oleva summa leiri-/kurssimaksun perässä) tallin tilille: FI71 3636 3010 1317 61, saaja Relanderin Ponitalli, maksajan kohdalle OSALLISTUJAN NIMI. Mikäli etumaksua ei makseta kahden viikon sisällä ilmoittautumisesta, ilmottautuminen raukeaa. Etumaksua ei palauteta peruutuksen sattuessa. Etumaksu sisältyy leirin/kurssin hintaan.

Ilmoittautumisen jälkeen voit halutessasi käydä täyttämässä tallis sivuilla julkaistava leirikyselyn. Leirikyselyllä on mahdollista esittää toivomuksia leirin sisältöihin.  Loppumaksu maksetaan viimeistään kaksi viikkoa ennen leirin/kurssin alkamista. Loppumaksu palautetaan vain lääkärintodistusta vastaan mikäli sairaudesta/onnettomuudesta on ilmoitettu välittömästi tallille sen tultua ilmi!

Leirikirjeet julkaistaan tänäkin vuonna kotisivuillamme kevään aikana. Eli emme lähetä enää erillistä leirikirjettä sähköpostiin vaan tarvittavat tiedot löytyvät kevään aikana kotisivuiltamme.

TERVETULOA NAUTTIMAAN KESÄSTÄ JA OPPIMAAN!

Kirsi Relander
Relanderin ponitalli


Relanderin Ponitalli pidättää oikeuden kaikkiin muutoksiin kuten esim. leirin teeman vaihtamiseen mikäli ilmottautuneita ei tule riittävästi.

Kesän 2017 leirit ja kurssit

Kurssitarjontaa täydennetty huhtikuussa, katso uudet kurssit ajankohtaisista! 

PÄIVÄLEIRIT JA KURSSIT

I -- 12.-16.6. (5 pv)
Päiväleiri I - (klo 9-17) - hinta 320 € (80 €)
Tämä leiri tarkoitettu 2-5 vuotta ratsastaneille. Leiri sisältää yhteensä 8 ratsastustuntia (koulua, puomeja, esteitä, maastoa, leikkitunti, loppukisat, jossa kaikki palkitaan ruusukkein) Lisäksi kärryillä ajoa, teoriaa, käytännön harjoituksia, paljon kaikkea puuhaa ja touhua, mitä ei normaalien ratsastustuntien yhteydessä pääse harjoittelemaan. Mahdollisuus suorittaa ratsastus- ja hoitomerkkejä. Joka päivä maukas lounas jälkiruokineen.

II -- 19.-22.6.  (4 pv)
Päiväleiri II - (klo 9-14) - hinta 230 € (80 €)
Tämä tarkoitettu paljon talutusratsastuksessa käyneistä noin vuoden ratsastaneisiin. Alaikäraja 7 vuotta. Joka päivä 1 ratsastustunti, lisäksi ponien ja varusteiden hoitoa, kärryillä ajoa ja teoriaa yms. Kerrankin aikaa olla tallilla enemmän. Mahdollisuus suorittaa ratsastus- ja hoitomerkkejä. Ota tänne omat eväät mukaan; jääkaappi ja mikroaaltouuni käytössä. Apua saa tarvittaessa evästauollakin.

III -- 20.-22.6.
Istunta- ja kehonhallintakurssi - hinta 170 € (60 €)
A. nuorille ratsastus klo 16-17.15 (75 min)
B. aikuisille ratsastus klo 19.30-20.45 (75 min)
Ratsastuksen lisäksi molemmille kursseille yhteinen teoria/kehonhallintaharjoituksia klo 17.45-18.45. Tämän kurssin vetää kokenut ratsastuksenohjaaja/Centred riding-ohjaaja Jussi Ahtiainen. Opi hallitsemaan kehoasi, jotta ratsastus muuttuu helpommaksi Sinulle ja hevosellesi ja hevosesi ymmärtää apujasi paremmin. Mahdollisuus ”oma toimi”-majoitukseen leirikämpissä 20 euroa/vrk. Halutessa järjestettävissä lisätunteja alkuiltapäivälle Jussin/jonkun toisen opettajan ohjaukseen.

IV -- 1.-3.8.
Poneihin ja ratsastukseen tutustumiskurssi (klo 10-14) - hinta 120 € (50 €)
Tämä sopii kaikille vähintään 7-vuotiaille, keitä kiinnostaa ponit, niiden hoitaminen ja ratsastus; aiempaa kokemusta ei tarvitse olla. Joka päivä ratsastetaan, hoidetaan poneja ja varusteita. Opitaan ponien käyttäytymisestä ja elämästä. Joku päivä kokeillaan ajaan kärryilläkin ja kokeillaan tallin omia keppareita Omat eväät mukaan!

YÖLEIRIT

I -- 26.-30.6. (5 vrk)
Yleisleiri - hinta 440 € (120 €)
opettajana Jonna/Ira

II -- 3.-7.7. (5 vrk)
Estepainotteinen - hinta 440 € (120 €)
opettajana Jonna/Ira

III -- 27.-29.7. (3 vrk)
Aikuinen-lapsi-leiri - hinta aikuinen 250 € / lapsi 230 €

IV -- 31.7.-4.8. (5 vrk)
Jussin leiri vähintään 14-vuotiaille- hinta 460 € (120 €)
Yleisleiri, jolla toinen ryhmä voi halutessa painottua kouluratsastukseen.

Yöleirielle tulijalla tulee olla vähintään kahden vuoden ratsastuskokemus. Estepainotteiselle leirille tulijalla tulee olla perusesteratsastus hallinnassa vähintään noin 50 cm esteillä. Aikuinen lapsi-leirillä riittää, että on sen verran kokemusta, että jaksaa ratsastaa 2 tuntia päivässä.