Kesä 2024 – Leirit ja kurssit

Tallillamme on järjestetty jo yli 30 vuoden ajan tehokkaita ja laadukkaita ratsastusleirejä lähinnä kesäisin. Lisäksi kesäisin ja muiden lomien aikana pidämme erilaisia kursseja ja päiväleirejä. Saimaan monipuoliset maisemat luovat upeat puitteet kokemukselle ja yli 20 erirotuista ja -kokoista ponia ja hevosta takaavat sen, että jokaiselle ratsastajalle löytyy sopivan kokoinen ja tasoinen ratsu. Leireillämme todellakin opit sekä ratsastus- että teoriatunneilla, mutta silti leireily ei ole totista puurtamista, vaan rentoon ohjelmaan kuuluu myös uintia läheisellä uimarannalla, vapaaehtoinen leirikaste, grilli-ilta grillikatoksessa, ponileikkejä ja saunomista rantasaunalla. Kylän uimarannallekin vain 5 minuutin kävelymatka.

Yöleirimme ovat 3-6 vrk:n mittaisia ja ne sisältävät mm.

 • majoituksen siisteissä leirikämpissämme
 • kaksi maukasta ja monipuolista ateriaa päivässä sekä aamu- ja iltapalat
 • kaksi tuntia ratsastusta päivittäin (koulua, esteitä ja maastoa) leiriläisten tason ja toiveiden mukaan
 • hevosmiestaitojen harjoittelemista teoriassa ja käytännössä
 • ikioman leirihoitsun
 • kärryillä ajoa, ponileikkejä, tuntien videointia
 • tapaturmavakuutuksen
 • mahdollisuuden suorittaa SRL:n ratsastus- ja hoitomerkkejä

Ratsastustunneilla mahdollisuus päästä kokeilemaan myös working equitationia (työratsastusta). Yöratsastus voidaan ottaa mukaan kaikilla yöleireillä, jos näin toivotaan!

Pääset vaikuttamaan leirien ohjelmaan palauttamalla leirikyselyn kesäleirien tapauksessa viimeistään huhtikuun aikana!

Kaikille leireille voit osallistua myös omalla hevosella; hinta sama sis. karsinapaikan ja perusrehut. Jos haluat ratsastaa osan tunneista tallin hevosella, niistä tunneista veloitamme 20 euroa/kpl. Halutessasi voit osallistua myös kurssimuotoisesti, jolloin majoitus ja aamupala jäävät pois. Hinnasta vähennetään 30 euroa.

Leirille saapuminen

Yöleireille voit saapua edellisenä iltana klo 18-20 välillä. Tuolla välillä haemme myös junalta tai linja-autolta Mikkelistä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Lisätietoja kursseista ja leireistä saat parhaiten Kirsi Relanderilta, p. 050-557 6209.

Ilmottautumiset tehdään sähköpostitse osoitteeseen kirsi.relander [at] relanderinponitalli.fi HUOMIO! Alaikäisen ilmoittautumiset huoltajan toimesta huoltajan sähköpostiosoitteesta

Kerro ilmoittautumissähköpostissa:

 • leiri, jolle osallistutaan
 • osallistujan nimi, paino, pituus ja ikä
 • osoite
 • puhelinnumero
 • alle 18-vuotiailta huoltaja + huoltajan yhteystiedot, jos eri kuin yllä
 • ratsastuskokemus

Saat vahvistuksen ilmoittautumisen onnistumisesta paluuviestinä sähköpostiisi. Jos vahvistusta ei ala kuulua viikon sisällä ilmottautumisesta, varmista viestin perillemeno esim. uudella sähköpostilla tai puhelimitse. Laskut tulevat sähköpostiin. Varausmaksu on suluissa oleva summa. Se vähennetään kokonaishinnasta. Varausmaksua emme palauta peruutuksen sattuessa.
Loppumaksu tulee maksuun kaksi viikkoa ennen leirin alkua. Sen palautamme vain sairastapauksessa lääkärintodistusta vastaan vähennettynä toimisto-, pankki yms. kuluilla -40 euroa. Ilmoitathan meille välittömästi, jos et pääsekään leirille mukaan. Ilmoitathan meille välittömästi, jos et pääsekään leirille mukaan.

Ilmoittautumisen jälkeen voit halutessasi käydä täyttämässä tallis sivuilla julkaistava leirikyselyn. Leirikyselyllä on mahdollista esittää toivomuksia leirin sisältöihin.

Leirikirjeet julkaistaan tänäkin vuonna kotisivuillamme kevään aikana. Eli emme lähetä enää erillistä leirikirjettä sähköpostiin vaan tarvittavat tiedot löytyvät kevään aikana kotisivuiltamme.

TERVETULOA NAUTTIMAAN KESÄSTÄ JA OPPIMAAN!

Kirsi Relander
Relanderin ponitalli


Relanderin Ponitalli pidättää oikeuden kaikkiin muutoksiin kuten esim. leirin teeman vaihtamiseen mikäli ilmottautuneita ei tule riittävästi.

Leiri- ja kurssikesä 2024

PÄIVÄLEIREJÄ JA  ERILAISIA  KURSSEJA, jotka eivät sisällä majoitusta.

1. 10.-14.6.   Päiväleiri I:  5 päivää ratsastusta ja heppatouhuja 2-5 vuotta ratsastaneille. Tälle tulijan täytyy osata itsenäisesti suitsia ja satuloida ratsut. Ratsastustunneille tehdään kaksi tasoryhmää. Päivittäin klo 9-17. Sisältää yhteensä 8 tuntia ratsastusta (leikkejä, maastoa, puomi-estetunteja, kouluratsastusta jne.), lisäksi oma hoitoponi, teoriaa, hevostaitoja,  kärryillä ajoa, päivittäin herkullinen lounas jälkiruokineen ja uusia kavereita. Lopussa pidetään leirikisa, rennolla asenteella, joissa kenenkään ei tarvitse jännittää. Mahdollisuus suorittaa hoito- ja ratsastusmerkkejä. Kaikki saavat oikean ruusukkeen muistoksi kilpailusta! Hinta 430 €  (varaus 100  €)

2.  17.-20.6. Päiväleiri II, 4 päivää heppatouhuja vähintään 8-vuotiaille paljon talutusratsastuksessa käyneistä - noin 2 vuotta ratsastaneille. Päivittäin klo 9-14, sisältää joka päivä yhden ratsastustunnin, lisäksi ponien hoitoa, ja paljon erilaisia hevostaitoja käytännössä ja teoriassa, keppareita ja kavereita, kärryillä ajoa jne. Evästauko omin eväin. Hinta 290 € (80 €)

3.  18.-20.6. Centered riding kouluratsastuskurssi  nuorille ja aikuisille . CR-metodia hevoseen vaikuttamiseen, teemana väistöt ja taivutukset. Opettajana Jussi Ahtiainen. Jussi on kokenut ratsastuksenohjaaja ja centered riding III-tason ohjaaja.

1. Ryhmä ratsastus klo 16-17.15 (75 min) noin C-B-taso
2. Ryhmä ratsastus noin klo 19.30-20.45 (75 min) vähintään B-taso

Ryhmien välissä yhteinen osuus teoriaa/istuntaharjoituksia Hinta 210 €  (varaus 80 €), max. 7 hlön ryhmät

4. 22.-24.7. Poneihin ja ratsastukseen tutustumiskurssi klo 10-14, vähintään 7-vuotiaille lapsille, joilla ei ole kokemusta poneista ja ratsastuksesta tai kokemus on vähäistä. Joka päivä ratsastusta taluttajan avustamana, ponien hoitoa, käryillä ajoa, keppareita, kavereita, evästauko omin eväin. Hinta 170 € (varaus 70 €)

5. 29.-30.7. Aikuisten alkeiskurssi klo 16-21, sisältää hevoseen ja sen käsittelyyn tutustumista, talutusharjoituksia, hevosen hoitoa ja ratsastusta. Tästä saat hyvän alun harrastukselle itsellesi tai jos esim. lapsesi ratsastaa saat hyvää kokemusta ja tietoa itsekin lajista tai myös jos olet ratsastanut ”silloin joskus” hyvä pohja uudelleen aloittamiselle. 130 € (varaus 50 €)

6. 31.7.-2.8. Lasten ja nuorten estekurssi klo 12 - noin klo 17, taso 30-50 cm, joka päivä ratsastusta 75 min. lisäksi päivittäin teoriaa ja/tai hevostaitojen harjoittelua. Hinta 200 euroa (varausmaksu 70 euroa)

7. 31.7. -2.8. Aikuisten estekurssi klo 17 - noin 21. Sinulle, joka hyppäät vähintään 50 cm esteitä jo melko sujuvasti. Joka päivä ratsastus 75 min ja lisäksi teoriaa/käytännön harjoituksia. 200 € (varaus 70 €)

YÖLEIREJÄ

1. 25.-28.6. Yleisleiri 4 vuorokautta (ti-pe).  Vähintään kaksi vuotta ratsastaneille lapsille ja nuorille vähintään 11-vuotiaille. Ratsastuksenopettaja Jonna Nurmi opettaa. Perusratsastustaitojen vahvistamista, mutta myös esteratsastusta ja maastotunti. Leirille saavutaan ma-iltana ja se päättyy pe klo 16. Hinta 480 €  (varaus 120 €)

2. 2.-6.7.  Estepainotteinen leiri 4,5 vuorokautta (ti-la). Nuorille, jotka hallitsevat jo ratsunsa melko hyvin, ja esteratsastus sujuu hyvin jo vähintään 50 cm esteillä, vähintään 12-vuotiaille yli 5 vuotta ratsastaneille. Jonna opettaa. Leirille saavutaan ma-iltana ja leiri päättyy la klo 13 lounaaseen. Hinta 530 € (varaus 120 €).

3.  25.-27.7. Aikuisten oma leiri, to-la, opettajana Virve Haajanen, ratsastuksenopettaja ja myös CwC-opettaja (CwC on metodi, jossa tekniikka, tietoisuus ja tunne ovat yhdenvertaisia osa-alueita.) Joka päivä 2 tuntia ratsastusta, lisäksi 1½ tuntia teoriaa/kuivaharjoittelua tms./päivä. Toinen ryhmä kouluratsastusta, toinen ryhmä voi ottaa myös estetunteja mukaan. Opetus max. 6 hlön ryhmässä. Hinta 450 €, sisältää majoituksen, aamu- ja iltapalan sekä kaksi lämmintä ruokaa/päivä. Tai voit tulla kurssimuotoisesti hintaan 420 € sisältäen kaksi lämmintä ruokaa päivässä, mutta ei majoitusta eikä aamu- ja iltapaloja.