Miten aloittaa ratsastus

Lapsi ratsaille – miten aloittaa ratsastusharrastus?

Ratsastusta 3-13-vuotiaille

Ratsastusharrastus kannattaa aloittaa puolen tunnin lasten ratsastustunneilla. Voit tuoda oman taluttajan tai pyytää tallilta taluttajan. Tunneilla harjoitellaan ratsastuksen perusteita, toisinaan lyhyt maastolenkki, jumppaa ponien selässä, puomien ylitystä tai leikkejä ponien selässä jne.

Irralliset kerrat 27 €, oman taluttajan kanssa 25 €. Perjantaisin klo 15.30 ja toisinaan lauantaisin klo 16.15 (seuraavan kerran 9.9.2023)

6-13-vuotiaat

Jos olet jo käynyt puolen tunnin talutusratsastustunneilla ja haluat jo vähän enemmän ja ehkä vähitellen kokeilla joskus jo ilman taluttajaa, niin tämä on Sinulle. Ryhmä ratsastaa useimmiten noin puoli tuntia ja lisäksi harjoitellaan hetki jotain muuta hevostaitoa. Mutta tunti on hyvin monipuolinen, eri kerroilla voi olla hyvin erilainen sisältö. Tähänkin voit halutessasi tuoda oman taluttajan tai pyytää tallilta taluttajan.

Ryhmä on lauantaisin klo 15.30. Irralliset kerrat tallin taluttajalla 32 €, omalla taluttajalla 27 €.

Jos kysyntää on reilusti arki-iltapäivään, niin sinnekin voidaan ryhmää harkita.

Alkeiskurssit

Varsinaisille alkeiskursseille siirrytään siinä vaiheessa, kun lapsi osaa perusteita ratsastuksesta, ja rohkenee talutustunneilla ratsastaa pätkiä ilman taluttajaa. Ja osaa alkeita myös ponien hoitamisesta ja käsittelystä. Joku käy useamman vuoden talutusratsastustunneilla, jollekin riittää 10 kertaa. Jokainen etenee omaa tahtia kohti itsenäistä ratsastusta.

Meillä on sähköinen varauskalenteri Ratsukko käytössä, jonka kautta voit maksaa ostamasi ”tuotteet” verkkopankin kautta. Tarvittaessa kysy ohjeita tai alkuun voit tehdä varauksen myös joko: kirsi.relander@relanderinponitalli.fi  tai puh. 050 5576209 tällöin maksat tunnit käteisellä tullessasi tallille (maksukortit eivät käy)

Entä aikuiset?

Aikuiset voivat myös osallistua lasten ratsastustunneille kokeillakseen ratsastusta. Pyrimme toisinaan järjestämään aikuisille omia kokeilutunteja. Myös aikuisten alkeiskursseja ollaan järjestetty lähes joka vuosi. Toki myös yksityistunnit ovat hyvä tilaisuus harjoitella ratsastuksen perustaitoja.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot ryhmistä ja kursseista Kirsiltä!

Mistä lisää tietoa ja oppia?

Suomen Ratsastajainliitto on julkaissut uusille ja miksei kokeneimmillekin harrastajille ja heidän huoltajilleen koulutuksen Tallille!

Lainaus SRL:n tiedotteesta:

Mitä olisi hyvä tietää ennen alkeiskurssille osallistumista? Millainen eläin hevonen on? Mitä hevonen tarvitsee voidakseen hyvin? Miten tallilla toimitaan turvallisesti?

Näihin kysymyksiin vastataan uudella Tallille! -kurssilla, joka on nyt julkaistu Kavioura-oppimisalustalla. Se on kaikille avoin ilman kirjautumista, ja mahdollistaa näin tutustumisen hevoseen eläimenä sekä tallilla toimimiseen kaikille kiinnostuneille. Suosittelemme kurssia kaikille hevosista kiinnostuneille sekä uuden oppimiseen että asioiden kertaamiseen. Se sopii hyvin esimerkiksi ennen alkeiskurssia käytäväksi tai ratsastavien lasten huoltajille, ja jo hevosia harrastavat voivat kerrata kurssilta esimerkiksi hevosen laumakäyttäytymistä

Lähde: https://www.ratsastus.fi/tiedotteet/tallille-kaikille-avoin-hevostaitokurssi-kaviouralla/ (27.11.2023)