Miten aloittaa ratsastus

Lapsi ratsaille – miten aloittaa ratsastusharrastus?

Ratsastusta 3-7-vuotiaille

3-7-vuotiaat alkavat tutustumaan ratsastukseen ja opettelemaan ratsastuksen perusteita ohjatussa talutusratsastuksessa. Tunnit kestävät puoli tuntia ja niitä on tarjolla torstaisin klo 18 ja lauantai-iltapäivisin. Voit tuoda oman taluttajan tai pyytää tallilta taluttajan. Taluttajan on hallittava hevosenkäsittelyn perusteet.

7-vuotiaat ja sitä vanhemmat

Noin 7-vuotiaasta eteenpäin voit osallistua omalle talutusratsastustunnille torstaisin klo 18.30. Tässä ryhmässä pyritään siirtymään vähitellen jo itsenäisempään ratsastukseen taluttajan avun vähitellen vähentyessä.

Toinen vaihtoehto noin 7-vuotiaasta alkaen on lauantai-iltapäivisin pidettävä lasten ratsastus- ja hoitotunti, jossa ratsastetaan suurin osa ajasta, mutta useimmiten lisäksi myös ponien ja varusteiden hoitoa, opetellaan suitsien ja satulan laittoa poneille, varusteiden hoitamista, joskus voidaan tutustua siihen mitä hevoset syövät tai kokeilla vaihteeksi vaikka kärryillä ajoa.

Lasten alkeiskurssit

Varsinaisille alkeiskursseille voi tulla, kun on uskaltanut ratsastaa em. ryhmissä useammalla ponilla jo ilman taluttajaa. Noin 10-vuotiaasta alkaen alkeiskursseille voi usein tulla jo ilman talutusratsastuskokemusta Alkeiskurssit ovat kestoltaan 12 tuntia, joissa 11 tunnilla ratsastetaan ja yksi tunti on ns. tallitunti, jossa harjoitellaan hevosten kuntoon laittoa tunteja varten. Seuraavat alkeiskurssit alkavat elokuussa. Ks. Kurssit

Entä aikuiset?

Aikuset voivat myös osallistua ohjattuun talutusratsastukseen ja satunnaisesti aikuisille järjestetään myös omia kokeilutunteja. Aikuisten alkeiskursseja alkaa sekä syksyisin että keväisin

Ilmoittautumiset ja lisätiedot ryhmistä ja kursseista Kirsiltä!