Miten aloittaa ratsastus

Lapsi ratsaille – miten aloittaa ratsastusharrastus?

Ratsastusta 3-10-vuotiaille

Ratsastusharrastus kannattaa aloittaa puolen tunnin lasten ratsastustunneilla. Niitä on syksyllä 2018 torstaisin klo 18.30 ja lauantaisin klo 15.30. Voit tuoda oman taluttajan tai pyytää tallilta taluttajan. Tunneilla harjoitellaan ratsastuksen perusteita, toisinaan tehdään lyhyt maastolenkki, jumpataan ponien selässä, ratsastetaan puomien yli tai leikitään ponien selässä. Tunnin jälkeen halukkaat pääsevät talliin hoitamaan poneja.

6-12 vuotiaat

Jos on käynyt puolen tunnin talutusratsastustunneilla ja haluaa jo oppia vähän enemmän ja ehkä vähitellen kokeilla ratsastusta ilman taluttajaa, niin lasten ratsastus- ja hoitotunti on hyvä vaihtoehto.  Lauantaisin klo 16-16.45 oleva ryhmä ratsastaa noin puoli tuntia ja lisäksi harjoitellaan hetki jotain muuta hevostaitoa kuten ponien ja varusteiden hoitoa, suitsien ja satulan laittoa poneille, varusteiden hoitamista. Joskus voidaan tutustua siihen mitä hevoset syövät tai kokeillaan vaihteeksi vaikka kärryillä ajoa.. Tähänkin voit halutessasi tuoda oman taluttajan tai pyytää tallilta taluttajan.

Lasten alkeisryhmät

Varsinaiseen alkeisryhmään voivat osallistua vähintään 8- vuotiaat jo paljon edellämainituissa ryhmissä käyneet tai yli 10-vuotiaat vähäisemmälläkin kokemuksella. Näissä ryhmissä pyritään taluttaja jättämään vähitellen jo kokonaan pois. Alkeisryhmässä ratsastetaaneri askellajeja ja opetellaan ratsastusradan perustiet sekä harjoitellaan myös itsenäisempää ponin hoitamista ja tunneille varustamista, tehdään maastakäsin talutusharjoituksia jne. Ryhmä kestää 12 viikkoa. Syksyllä 2018 alkamassa ryhmät keskiviikkoisin klo 15.45-17 (17.15) ja lauantaisin klo 14.15-15.30 (15.45)  Hinta 335 euroa.

Entä aikuiset?

Aikuiset voivat myös osallistua lasten ratsastustunneille kokeillakseen ratsastusta. Pyrimme toisinaan järjestämään aikuisille omia kokeilutunteja. Myös aikuisten alkeiskursseja ollaan järjestetty lähes joka vuosi. Ilmoita innokkuutesi näihin! Toki myös yksityistunnit ovat hyvä tilaisuus harjoitella ratsastuksen perustaitoja.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot ryhmistä ja kursseista Kirsiltä!