Henkilökunta

Ratsastuksenopettajat ja muu henkilökunta

Tavoitteemme on järjestää tehokkaat, monipuoliset ja vaihtelevat tunnit. Tuntisuunnittelussa pyrimme ottamaan huomioon myös oppilaiden toiveet. Opettajia on tällä hetkellä tallilla useampia. Jokainen heistä on oma persoonansa, jolla on oma tyylinsä opettaa. Tämä kannattaa ottaa rikkautena.

Jonna Siren

Jonna

”11-vuotiaasta lähtien hevoset ovat olleet iso osa elämääni harrastuksena ja työnä. Hevostenhoitajaksi valmistuin Harjulta 1994. Täällä Relanderin ponitallilla aloitin työt 1999 ratsastuksenohjaajaksi valmistuin Ypäjältä 2000 ja ratsastuksenopettajaksi 2002. Elämä kuljetti vuonna 2005 pois Mikkelistä ja sen jälkeen olen toiminut opettaja Imatralla ja Leppävirralla sekä kierrellyt tunteja pitämässä useissa eri paikoissa. Nyt mutkien kautta takaisin täällä, ”kotona”. Suuri osa elämässäni on myös liikunnalla, jota olen tehnyt työkseni ryhmäliikunta- ja kuntosaliohjaajana. Näitä tietoja, taitoja pyrin hyödyntämään myös opettajan työssäni. Oman ensimmäisen hevoseni sain 17-vuotiaana ja sen jälkeen olen saanut työskennellä, kouluttaa ja kilpailla useilla erilaisilla ja ikäisillä hevosilla. Tällä hetkellä käytössäni on hannovertamma ”Kerttu”, jonka jaan jo täysi-ikäisen tyttäreni kanssa. Kilpaillut olen kouluratsastuksessa HeA luokkia ja esteillä 110cm luokkia. Perusratsastus, ratsastajan istunta, apujen keveys ja hyvät hevostaidot ovat minulle tärkeitä ja ne korostuvat myös opetuksessani.”

Jussi Ahtiainen

Jussi ja Eddy Nid

”Olen harrastanut ratsastusta pienestä pitäen, sillä vanhemmillani on Lappeenrannassa oma talli. Olen kilpaillut etupäässä kouluratsastuksessa. Koulua olen kilpaillut juniorivuosinani kansallisella helppo A ja vaativa B tasolla. Viime vuodet olen kilpaillut vain aluetasolla. Esteratsastuksessa suurin saavutukseni lienee ratsastuksenohjaajakokeen hyväksytty suorittaminen (110 cm). Esteitä olen kilpaillut aluetasolla parhaimmillaan 100 cm luokissa.

Valmistuin yhteisöpedagogiksi (AMK) Mikkelin ammattikorkeakoulusta jouluna 2009 ja ratsastuksenohjaajaksi Harjun Oppimiskeskuksesta vuonna 2006. Olen lisäksi Centered Riding ja Horsebic -ohjaaja. Haluaisin opettaa tehokasta mutta kevyttä ratsastusta. Oma erityinen kiinnostuksenkohteeni on ratsastajan istunta, mistä pyrin jatkuvasti etsimään lisää tietoa, erityisesti ratsastajan anatomiasta ja fysiologiasta. Jatkokouluttaudun tällä hetkellä hevoshierojaksi Ypäjällä.”

 

Kirsi Relander

Kirsi

Tallin yrittäjä Kirsi Relander on pitkän linjan hevosihminen. Kirsin lapsuuden kodissa oli aina työhevosia, ensimmäiset ponit tulivat taloon Kirsin ollessa 8-vuotias. Ratsastusleirien pidon Kirsi aloitti jo 13-vuotiaana ja kaikkiaa hänelle on kertynyt jo 35 vuoden kokemus ratsastuksen opettamisesta.

Koulutuksensa Kirsi on saanut Suomen johtavassa alan oppilaitoksessa Ypäjällä, jossa hän on käynyt sekä hevostenhoitaja- että ratsastuksenopettajalinjat. Myöhemmin hän on käynyt vielä Orimattilassa maatilaemäntälinjan, joka antaa loistavan pohjan leiriläisten ruokahuollosta vastaamiseen. Ratsastuskouluyrittäjänä Kirsi on toiminut jo 23 vuotta. Yrittäjänä Kirsin vastuulla on tallin puitteista ja toiminnasta vastaaminen. Pitkä kokemus ja ammattitaito näkyy päivittäin hyvin organisoituna ja turvallisena ratsastuskoulutoimintana.

Hoitajat

Lisaksi tallilla toimii aktiivinen ja iloinen hoitajaporukka, joka mm. auttaa ratsastajia hevosten laittamisessa tunnille ja tunnin jälkeen.