Henkilökunta

Ratsastuksenopettajat ja muu henkilökunta

Tavoitteemme on järjestää tehokkaat, monipuoliset ja vaihtelevat tunnit. Tuntisuunnittelussa pyrimme ottamaan huomioon myös oppilaiden toiveet. Opettajia on tällä hetkellä tallilla useampia. Jokainen heistä on oma persoonansa, jolla on oma tyylinsä opettaa. Tämä kannattaa ottaa rikkautena.

Jonna Nurmi

Jonna

”11-vuotiaasta lähtien hevoset ovat olleet iso osa elämääni harrastuksena ja työnä. Hevostenhoitajaksi valmistuin Harjulta 1994. Täällä Relanderin ponitallilla aloitin työt 1999 ratsastuksenohjaajaksi valmistuin Ypäjältä 2000 ja ratsastuksenopettajaksi 2002. Olen Centered Riding I-tason ohjaaja. Elämä kuljetti vuonna 2005 pois Mikkelistä ja sen jälkeen olen toiminut opettaja Imatralla ja Leppävirralla sekä kierrellyt tunteja pitämässä useissa eri paikoissa. Nyt mutkien kautta takaisin täällä, ”kotona”. Suuri osa elämässäni on myös liikunnalla, jota olen tehnyt työkseni ryhmäliikunta- ja kuntosaliohjaajana. Näitä tietoja, taitoja pyrin hyödyntämään myös opettajan työssäni. Oman ensimmäisen hevoseni sain 17-vuotiaana ja sen jälkeen olen saanut työskennellä, kouluttaa ja kilpailla useilla erilaisilla ja ikäisillä hevosilla. Tällä hetkellä käytössäni on hannovertamma ”Kerttu”, jonka jaan jo täysi-ikäisen tyttäreni kanssa. Kilpaillut olen kouluratsastuksessa HeA luokkia ja esteillä 110cm luokkia. Perusratsastus, ratsastajan istunta, apujen keveys ja hyvät hevostaidot ovat minulle tärkeitä ja ne korostuvat myös opetuksessani.”

Jonna Länsi-Savon artikkelissa 18.11.2018: Ratsastuksenopettajan työ on Jonna Sirenille elämäntapa

Jussi Ahtiainen

Jussi

Olen ollut hevosten kanssa tekemisissä koko ikäni. Vanhemmillani oli täysihoitotalli, jossa oli parhaimmillaan 30 hevosta omat hevoset mukaan luettuna. Ratsastuksen alkeiskurssistakin on tullut tänä vuonna kuluneeksi jo 33 vuotta. Olen aikaisemmin kilpaillut aktiivisesti kouluratsastuksessa vaativa B tasolle asti. Esteitä vähemmän mutta korkeimmillaan 100 cm luokkia. Minulla on ollut lähes aina omia hevosia mutta olen pienestä pitäen ratsastanut myös vieraita hevosia. Tällä hetkellä ratsastan olosuhteiden pakosta vähemmän koska omat hevoseni ovat viime kesänä syntynyt varsa (i. Florentinus) ja emänsä, joka on uudestaan kantavana. Ratsastan kuitenkin säännöllisesti oppilaideni hevosia.

Koulutukseltani olen ratsastuksen ohjaaja, valmistuin vuonna 2006. Siitä saakka olen opettanut ratsastusta, ensin osa-aikaisesti opintojen ohella; 2010 perustin oman toiminimen ja siitä saakka olen opettanut ja valmentanut ratsastajia kokopäivätyönäni. Ratsastuksen ohjaajaksi valmistuttuani opiskelin Yhteisöpedagogin (AMK) tutkinnon ja kävin hevoshierojan ammattitutkintoon valmistavan koulutuksen. Lisäksi olen III-tason Centered Riding®-ohjaaja, III-taso on kansainvälinen toiseksi korkein taso CR-ohjaajille. Viimeisimpänä olen opiskellut mielen taitoihin liittyviä asioita. Viimeisen parin vuoden aikana olen käynyt NLP (neuro linguistic programming) practitioner ja master practitioner koulutukset sekä tuoreimpana suorittanut Mind Riders coachtutkinnon.

Minulla on oppilaita todella laajalla skaalalla, aivan alkeista kilpaileviin ratsastajiin. Oppilaani ovat korkeimmillaan kilpailleet prix st georges tasolla kouluratsastuksessa ja 120 tasolla esteillä. Sekä opettajana, että ratsastajana olen kokonaisvaltaisesti kiinnostunut ratsastajan ja hevosen välisestä yhteistyöstä, erityisesti ratsastajan kehon ja mielen hallinnasta.

Virve Haajanen

Virve

Aloitin ratsastuksen Relanderin Ponitallilla kuusivuotiaana. Silloin talutusratsastus tarkoitti sitä, että isä talutti pitkin metsiä ja peltoa kunnes kyllästyi ja päästi irti. Ehkä juuri näistä taustoista johtuen, ratsastuksenopettajan ammatti oli jo peruskouluikäisenä mielessä. Kuitenkin kävin lukion ja pyörähdin yliopisto-opiskelijanakin toteamassa ettei ole minun juttu. Hevosalaa olen opiskellut oppisopimuksella kaikki tutkinnot: hevostenhoitajaksi 1998, ratsastuksenohjaajaksi 1999 ja ratsastuksenopettajaksi 2007. Ensimmäiset kaksi tutkintoa Ypäjän hevosopistolla ja viimeisin Harjun oppimiskeskuksella. Olen vuosien varrella kilpaillut kouluratsastuksessa helppo A tasolle asti ja esteillä korkeimmillaan 120 cm tasolla. Omia hevosia minulla on tällä hetkellä kaksi, arabiori Briuselis ja sen jälkeläinen tamma Lovely Lydia (Kapun ”iso sisko”).

Jonna Hämäläinen

Jonna

Aloitin ratsastuksen vuonna 1991 ja siitä saakka on elämäni pyörinyt hevosten ympärillä. Valmistuin hevostenhoitajaksi Harjusta v.2005. Parhaillaan opiskelen Eläintenkouluttajan ammattitutkintoa ja suoritan samalla näyttöinä ratsastuksenohjaajakoulutusta.

Oma erityisosaamiseni on hevosten koulutus sekä maastatyöskentely, jota käyn ratsastuksen lisäksi treenaamassa Espanjassa Juan Romeron silmien alla useamman kerran vuodessa. Ratsastuksessa oma lajini on Working Equitation. WE:n pariin minut tutustutti lajin maailmanmestari Miguel da Fonseca, jonka Suomen valmennuksia käyn edelleen seuraamassa ja näin oppimassa lisää lajista. Haluan opettaa kevein avuin tapahtuvan ratsastuksen lisäksi ratsastajia ymmärtämään ja käsittelemään hevosia kokonaisvaltaisesti eri tilanteissa, jotta työskentely olisi molemmille mukavaa ja turvallista

Mira Marttila

Täällä kirjoittelee Mira ja minut löydät tallin puolelta. Huolehdin siis hevosten hoitamisesta ja tallin siisteydestä. Hevosten kanssa on tullut pyörittyä melkein koko ikäni. Lapsena tuli vietettyä kesät maalla mummolassa eläinten kanssa. Ratsastuksen aloitin 10-vuotiaana.

Eläimet ja erityisesti hevoset ovat olleet aina lähellä sydäntäni. Kotoa löytyy kaksi koiraa joiden kanssa tykkään myös touhuta. Ylioppilaaksi tuli kirjoitettua vuonna 2012 ja hevostenhoitajaksi lähdin opiskelemaan syksyllä 2015. Vuoden 2016 alussa suoritin työharjoitteluni Relanderin Ponitallilla. Valmistuin hevostenhoitajaksi keväällä 2017 Koulutuskeskus Salpauksesta. Melkein heti valmistumisen jälkeen päädyin Relanderin Ponitallille töihin.

Minulle tärkeää on hyvinvoivat hevoset ja siisti talliympäristö, jota pyrin työpanoksellani toteuttamaan. Minulta saa aina kysyä jos joku asia askarruttaa tai tarvitset apua.

Nähdään tallilla!

Kirsi Relander

Kirsi

Tallin yrittäjä Kirsi Relander on pitkän linjan hevosihminen. Kirsin lapsuuden kodissa oli aina työhevosia, ensimmäiset ponit tulivat taloon Kirsin ollessa 8-vuotias. Ratsastusleirien pidon Kirsi aloitti jo 13-vuotiaana ja kaikkiaa hänelle on kertynyt jo 35 vuoden kokemus ratsastuksen opettamisesta.

Koulutuksensa Kirsi on saanut Suomen johtavassa alan oppilaitoksessa Ypäjällä, jossa hän on käynyt sekä hevostenhoitaja- että ratsastuksenopettajalinjat. Myöhemmin hän on käynyt vielä Orimattilassa maatilaemäntälinjan, joka antaa loistavan pohjan leiriläisten ruokahuollosta vastaamiseen. Ratsastuskouluyrittäjänä Kirsi on toiminut jo 23 vuotta. Yrittäjänä Kirsin vastuulla on tallin puitteista ja toiminnasta vastaaminen. Pitkä kokemus ja ammattitaito näkyy päivittäin hyvin organisoituna ja turvallisena ratsastuskoulutoimintana.

Hoitajat

Lisaksi tallilla toimii aktiivinen ja iloinen hoitajaporukka, joka mm. auttaa ratsastajia hevosten laittamisessa tunnille ja tunnin jälkeen.