Tuntien varaaminen ja peruttaminen

Kuvankaappaus Ratsukosta

Tallillamme on käytössä Ratsukko-varauskalenteri (6.5.2018 alkaen). Ratsukkoa käytetään tuntien varaamiseen ja peruuttamiseen normaalitilanteissa.

Poikkeuksena uudet asiakkaat ja ensikertalaiset::

  • varaukset kannattaa aina tehdä puhelimitse ensimmäiselle tunnille, p. 050 557 6209.
  • Näin voimme käydä läpi ratsastustaustasi sekä hevostoiveesi ja sopivan tasoinen ryhmä löytyy helpoiten.

Muut asiakkaat:

  • kun olet saanut Ratsukko-varauskalenterin tunnukset tallilta tai luonut itsellesi käyttäjätunnuksen ja salasanan, varaa tunti Ratsukon kautta.
  • Teethän myös tuntien peruutukset Ratsukon kautta. Poikkeuksena alle 2 vuorokautta ennen tunnin alkua tehtävät peruutukset, jolloin peruutus on tehtävä soittamalla tai tekstiviestitse. Sairasperuutukset aina soittaen.

RATSUKKO-varauskalenterin käyttö

Kirjautuminen ja tunnukseen liitettävät tiedot

Kirjaudu Ratsukkoon tästä joko tallilta saamillasi ensitunnuksilla tai luomalla käyttäjätunnus itse. Kirjautumisen jälkeen, päivitä ensin omat yhteystietosi: mielellään koko nimesi (etu- ja sukunimi), sähköpostiosoite, puhelinnumero ja muut kysytyt tiedot. Kun ratsastaja on lapsi, huoltajan tiedot täytetään muihin kohtiin paitsi ratsastajaa koskeviin kysymyksiin. Tarkkoja kysymyksiä kysytään mm. siksi, että osaamme tehdä oikean tuntiratsuvalinnan sinulle tai lapsellesi.

Sähköpostiosoite tarvitaan, jotta tuntivarausvahvistukset ja peruutusvahvistukset voidaan lähettää sinulle. Täytäthän tietoihisi sellaisen sähköpostiosoitteen, jota käytät saadaksesi vahvistukset ja mahdolliset tuntimuutokset tietoosi. Vahvistuksia ei lähetetä tekstiviestinä.

Puhelinnumero tarvitaan myös, jotta mahdolliset lyhyen aikavälin muutokset tunneissa voidaan ilmoittaa sinulle tallin kautta.

Jos olet saanut tallin kautta käyttäjätunnuksen ja salasanan, vaihda salasana Käyttäjätiedot kohdassa.

Perhetunnus

Perhetunnuksella pystyt hallitsemaan saman perheen kaikkien ratsastajien tuntivarauksia yhdellä tunnuksella. Toimi näin:

  1. Kirjaudu Ratsukko-varauskalenteriin sillä käyttäjätunnuksella, jonka alle haluat perheen muut ratsastajat
  2. Valitse kirjautumisen jälkeen Päivitä tiedot ja rastita siellä näkyvä kohta Saman päätunnuksen alle tulee useampi ratsastaja ja paina sitten vielä Päivitä tiedot
  3. Valitse Lisää Ratsastaja ja anna ratsastajan nimi samassa muodossa kun se on ko. ratsastajan oman käyttäjätunnuksen tiedoissa. Anna myös muut kysytyt tiedot ja paina lopuksi Lisää.

Kun olet lisännyt ratsastajat pääkäyttäjätunnuksen alle, näet kaikkien tiedot pääkäyttäjätietojen vieressä. Jatkossa tuntivarauksia tehdessäsi saat alasvetovalikon ratsastajista, kun olet varaamassa tuntia. Tuntivarauskohdassa siis valitset, kenelle tunti varataan.

Tunnin varaaminen Ratsukon kautta

Varaa omalle tasollesi sopiva tunti, näet tason varauskalenterin kohdasta Taso. Jos olet epävarma, mikä taso on sinulle sopiva, ole yhteydessä ensin tallille soittamalla.  Varauskalenterissa voit rajata tuntihakua halutessasi myös kuukauden perusteella.

Vapaat paikat tunneille näet kohdan Määrä alta: esimerkiksi, 5/7 tarkoittaa että tunnille on vielä 2 paikkaa vapaana. Kokonaispaikkamäärä on 7. 

Tuntien peruuttaminen

Ratsukon kautta varatut tunnit tulee myös perua sitä kautta! Peruutukset tulee tehdä viimeistään kaksi vuorokautta aiemmin Ratsukkoon, muutoin tunnista menee normaali maksu.

Äkillisissä sairastapauksissa peruutus tulee tehdä tekstiviestillä tai soittaen viimeistään saman päivän aamuna klo 10 mennessä Kirsille. Viime hetken peruutukset (pari tuntia aiemmin) myös sairastapauksissa menevät ns. omaan piikkiin eli tunnin hinta veloitetaan täysimääräisenä eikä tuntia voi enää korvata. Noudatathan peruutuskäytäntöä, sillä tuntien ajoissa peruuttamisesta hyödyt joskus itsekin – vapautuneet paikat voidaan ohjata esim. korvaustuntilaisten käyttöön!

Kun tunti on peruutettu peruutusehtoja noudattaen, voit käyttää tuntisi vielä korvaavaan tuntiin. Kausikortin omistajien tulee ratsastaa korvaavat tunnit kahden viikon sisällä perutusta tunnista!

HUOM! Peruuttaminen perhetunnuksella: Kun ratsastajille on tehty jo tuntivaraukset ratsastajan omilla tunnuksilla ennen perhetunnuksen alle liittämistä, pitää tuntien peruutukset tehdä vielä ratsastajan omien tunnusten kautta. Kun jatkossa teet uudet tuntivaraukset perhetunnuksen alta kaikille ratsastajille, tulevat ne näkyviin perhetunnuksen alle ratsastajien nimillä ja sen jälkeen myös tuntien peruutukset onnistuu perhetunnuksen alta.