Vuoden liikuttaja: Kirsi Relander / Relanderin ponitalli

Perustelut Vuoden liikuttaja -palkinnon takana:

Mikkelin vuoden liikuttaja palkinnon saa Relanderin ponitallin yrittäjä Kirsi Relander. Kirsi on tehnyt mittavan elämäntyön mikkeliläisten liikuttajana hevosurheilun parissa. V. 2022 tuli täyteen 30 vuotta yrittäjyyttä. Jo 13- vuotiaana hän on pitänyt ensimmäiset ratsastusleirit, ja siitä lähtien leirejä on ollut tallilla joka kesä. Tämän lisäksi tuntiopetusta on järjestetty kaikenikäisille ja kaiken tasoisille ratsastajille.

Relanderin ponitalli on turvallinen oppimisympäristö, jossa kaikille taataan turvallinen ympäristö liikkua hevosten kanssa. Tämä tarkoittaa, että opetus aloitetaan aivan perusteista myös hevosen hyvinvointi huomioiden, joka on iso osa turvallista harrastusympäristöä. Tallilla on säännöt, joita harrastajat sitoutuvat noudattamaan ja tallilla on hyvä henki harrastajien parissa. Tallin kautta on mahdollista harrastaa, mutta myös kilpailla hevosurheilussa, tallin tehdessä hyvää yhteistyötä Sairilan Ratsastajien kanssa.

Tänä vuonna kuntalaiset saivat ehdottaa Mikkelin vuoden liikuttajaa, seuraavana erään kuntalaisen mietteet Relanderin ponitallista, jossa kiteytyy isolta osalta ratsastusurheilun vaikuttavuus ja Kirsi Relanderin työ mikkeliläisten hyväksi: ”Ratsastus ja ”Rellun” opetuskäytännöt sai aloittamaan myös muun oheisliikunnan kestävyyden, tasapainon ja lihaskunnon parantamiseksi. Ystävällinen ja turvallinen liikuttaja”!